dissabte, 7 de febrer del 2009

Coca de Sucre i Pinyons



40 Minuts aprox

Ingredients:

- 400 grms de Farina
- 400 grms de sucre (350 per la masa i 50 per decorar)
- 4 ous
- 2 cullaradetes de llevat en pols
- 150 grms de pinyons
- 8 cullerades de llet
- 6 cullerades d'aigua
- 6 cullerades d'oli
- Ratlladura d'una llimona (nomès l'escorça)
- Un polsim de sal
- Paper Vegetal* (opcional)
- Una mica de mantega



0. Encendre el forn a 180 graus mentre preparem la masa.

1. Agafar un recipient on barrejarem amb unes baretes els ous sencers (clara i rovell) amb 350 grms de sucre, fins que ens quedi una barreja escumosa.

2. A aquesta masa li afegim la ratlladura de llimona, un polsim de sal i les cullerades de llet, d'aigua i d'oli. Ho barrejem tot ben barrejat. Un cop haguem fet aixó li afegim la farina, de mica en mica, previament barrejada amb el llevat i tot tamitzat. Contiuem barrejant tot amb les baretes.

3. Forrem el recipient on volguem fer la coca amb 1 fulla de paper vegetal i ho empastifem tot amb una miquetona de mantega per totes bandes.

4. Ara és moment de tirar la masa al recipient i d'afegir els pinyons i la resta del sucre que haviem guardat abans com a decoració.

5. Ficar dintre del forn a uns 180 graus uns 20 minuts.Passat aquest temps punxar per comprovar que la coca s'ha fet per dintre.Vigileu la coca en tot moment per tal que no s'us cremin els pinyons.

Conill amb Gambes i Cervesa

Aquesta recepte està inclosa en el llibre de cuina de Mireia Carbó "Cuina Salvavides" de la qual sóc fidel seguidora

1 hora i mitja aprox
Per 6 Persones
Ingredients:



- 1 conill i mig (tallat a troçets no massa petits)
- 1 ceba
- 18 gambes
- 3 grans d’all
- 1 tomàquet
- 1 cervesa
- Herbes de Provença
- Sal i pebre negre


1.Un cop tallat el conill,el rentem i l'assequem bé. El salpebrem i l'assaonem amb les herbes de Provença. Tot seguit, el fregim en oli ben calent al que l'haurem afegit els grans d'alls.Un cop el conill estigui daurat, el retirem i el reservem en un plat a part.


2. En la mateixa paella i el mateix oli, fregim les gambes fins que les veiem que agafan color. Un cop fregides també les retirem i reservem en un altre plat a part.

3. Ara hem de fer el sofregit amb la ceba i el tomàquet. No cal treure els alls.
Agafem la ceva que prèviament haurem tallat en dauets petits i la possem a la mateixa paella fins que estigui cuita.Una mica abans de que la ceva estigui cuita l'afegim el tomàquet ratllat. Ho deixem 3 minutets i afegim el conill. Donem unes voltes a tot plegat per que quedi tot ben remenat.I a continuació afegim la cervesa i ho deixem tot a foc baix 1 hora.

4. Quan no falti gaire per acabar tornarem a afegir les gambes i deixem que s'acabin de coure amb el conill.


CONSELLS:

* Si ens faltés líquit durant la cocció, hi podem afegir una mica d’aigua amb sal o de brou de pollastre (si en tenim).

* Es pot cuinar d’hora al matí, o el dia abans.Recordeu que les carns queden més gustoses si es preparen el dia abans.

Vichyssoise de Poma

Aquesta recepte està inclosa dintre del llibre de cuina de Mireia Carbó "Cocinar sin agobiarse" de la qual sóc fidel seguidora. Està deliciosa i us la recomano!!



40 Minuts

Ingredients:

- 4 pomes Golden (groga)
- 3 porros mitjanets
- 50 grams de mantega
- 1/2 litre de llet
- 1/2 litre d’aigua
- Sal i pebre


1.Agafem els 3 porros i ens quedem nomès amb la part blanca.Els tallem a rondanxes fines.
Tot seguit pelem i tallem a dauets petits les pomes.

2.Agafem una cassola que sigui prou fonda i li tirem la mantega per que es fongui a foc mig-baix.Un cop desfeta,li posem la poma i els porros tallats, i ho tenim un quart d’hora,
remenant de tant en tant.Passat aquest temps és el moment de tirar-li la llet, l'aigua i el polsim de sal i pebre.Continuarem remenant de tant en tant i ho deixarem un quartet d'hora més.

3. Passat aquest temps apagem el foc.I ho triturem tot amb el turmix.Per que ens quedi una textura més suau desprès ho passem per un colador o pel xino.I fet això ja la podem guardar a la nevera per servir-la o bé calentada o bé al estiu ben fresqueta.

OPCIONAL:

4.Per decorar, és poden tallar unes làmines de la part central de la poma amb una mandolina i es fregeixen amb una mica d'oli de girasol si fem aquesta recepta al estiu per exemple. I si optem per fer aquesta recepta al hivern o la tardor sempre es pot fer el mateix amb uns encenalls de pernil serrà també fregidets amb una mica d'oli.

dijous, 5 de febrer del 2009

LLom a la Mostassa de Didjon

4 PERSONES
30 Minuts

Ingredients:

- Llom de porc o pit de pollastre a filets

- 1 Ceba de figueres mitjaneta

- 200 grms de xampinyons

- 1 Brik de crema de llet

- mostassa (la que us agradi)





1. En una paella mitjana-gran posseu una miqueta d'oli i sofregiu la ceba tallada a dauets bastant petits. Quan estigui enrossida afegir els xampinyons, tallats i rentats prèviament, en làmines.Deixar que tot faci xup xup a foc lent.Quan tot estigui ben tovet afegir-hi la crema de llet. Ho barrejem tot.Un cop barrejat afegirem la mostassa al gust.No hi tinc una quantitat exacte. Així que poseu-ne una miquetona primer i aneu tastant fins trobar el punt que us agradi.

2.Fer el llom o el pollastre a la planxa al punt.

3.Posar-ho dins la salsa i deixar-ho tot ben barrejadet uns 10 minuts a foc lent que vagi fent xup xup i la carn agafi el gust de la salsa.

dilluns, 2 de febrer del 2009

Cigrons cuinats a la Catalana

4 Persones
2 hores i 15 minuts
Ingredients:

- 600 grams de cigrons crus
- 1 ceba mitjana
- 4 tomàquets madurs
- 4 ous durs, oli sal
- Picada:
2 grans d'all
25 g d'ametlles torrades
uns brins de safrà
julivert, sal, pebre

1. Poseu en remull els cigrons, en aigua tèbia, 12 hores abans de fer-los servir.

2. Per preparar-los, escorreu-los, netegeu-los i poseu-los en una olla amb aigua bullent, procureu que no s'interrompi l'ebullició; han de coure a foc viu, aproximadament dues hores, tapats.
* També els podeu comprar ja bullits, cosa que redueix el temps de preparació de la recepta.

3.Poseu a coure els ous uns 20 minuts en aigua bullent amb sal.Peleu-los i deixeu-los en un plat a part.

4. En una cassola al foc amb oli, sofregiu la ceba tallada a quadradets petits fins, quan es comenci a daurar afegiu- hi els tomàquets ratllats, deixeu coure uns minuts (5 minuts) a foc no massa fort i afegiu els cigrons, poseu-hi un cullerot de l'aigua utilitzada per bullir-los ó simplement un got d'aigua; deixeu coure lentament uns 15 minuts.

5. En el morter, piqueu les ametlles, afegiu els grans d'all, sal, el safrà, una mica de julivert, poseu-ho tot plegat en la cassola amb els cigrons, deixeu-ho uns moments i serviu desprès en la mateixa cassola, amb els ous durs tallats per la meitat, a sobre.